Presentació de l’associació “TE-Acompanyo Associació”

El passat divendres 20 d’octubre, vam assistir a la presentació de l’associació “TE-Acompanyo” que van fer a La Gabella. 

Aquesta associació, iniciada per un grup de famílies d’Arbúcies, neix de la necessitat que tenen les famílies amb un fill o una filla amb diversitat funcional de trobar respostes al diagnòstic que han rebut i poder encaminar un bon tractament per a millorar la vida dels seus fills, de la família i del seu entorn més proper. Per les característiques del grup que s’ha iniciat, sobretot donen cabuda a persones neurodivergents (autisme, TDH, etc) i persones amb síndrome de Down.

A banda d’explicar els motius pels quals van iniciar el projecte, també van exposar els objectius que s’han marcat, enfocats sobretot a aconseguir el màxim benestar i igualtat per aquestes persones, i l’ampli equip de professionals que els recolza. TE-Acompanyo està recolzada per molts professionals de l’àmbit sanitari com logopedes, psicòlegs, psiquiatres, traumatòlegs, entre d’altres.

A més a més van presentar quines activitats i accions han començat a dur a terme des que van fundar l’associació, com per exemple que cada mes fan una trobada familiar on per poder donar-se suport i consells, i a banda, oferir un espai on els infants comparteixen una estona sentir-se diferents; o una xerrada el passat 14 d’octubre on Ana Dierssen, dona diagnosticada d’autisme, va poder parlar de la seva experiència personal. Tanmateix, volen aprofitar les dates assenyalades que hi ha, com per exemple el 21 de març (dia Mundial de la Síndrome de Down) o el 2 d’abril (dia Mundial de la Conscienciació sobre l’Autisme) per visibilitzar les seves casuístiques a través de diverses accions.

Actualment aquesta associació està sent un referent a tot la comarca i ja compten amb famílies de Blanes, Santa Hilari o Santa Coloma de Farners, per exemple.

Al final de la presentació, van aprofitar per explicar i animar a tothom que volgués a fer-se soci d’aquesta associació de les diferents formes que poden fer-ho, ja sigui amb una aportació mensual simbòlica, o compartint temps i professionalitat amb ells.
Acabada la reunió, van agrair l’assistència de totes les persones presents, donant especial atenció a les entitats i a les professionals que col·laboren amb ells. 
Així doncs, com a AMPA de l’Escola Dr. Carulla, volem posar també el nostre granet de sorra transmetent a les famílies que no varen poder assistir aquest resum de la trobada i animar-les a seguir el seu perfil a xarxes socials (Instagram: teacompanyo) per estar informades de les properes activitats que realitzaran.

AMPA DR. CARULLA